Replika, jouw persoonlijke Artificiële Intelligentie

Een vriend die waar en wanneer je hem nodig hebt, voor je klaar staat. Het klinkt ideaal. Met de nieuwe (gratis) applicatie Replika kan iedereen zo’n vriend krijgen. Replika is een artificiële intelligentie robot die zelf een persoonlijkheid creëert door de gedragingen van de gebruiker, zijn vriend, te imiteren. Hij stelt je vragen over je humeur, smaak, mening, normen, waarden en nog veel meer. Zo probeert hij een zelfde denkwijze als jij te creëren waardoor hij een echte beste vriend kan worden.

Toch is niet iedereen enthousiast over de empathische chatrobot. Wat de naam ook eigenlijk aangeeft, weerkaatst Replika de conversatie waardoor je eigenlijk gewoon tegen jezelf praat. Je krijgt natuurlijk in feite ook gewoon een blauwdruk van je eigen persoonlijkheid. Ondanks het feit dat de chatbot niet echt begrijpt wat je zegt, heeft het wel een soort therapeutisch effect, want jouw Replika is absoluut oprecht geïnteresseerd.

De gesprekken met jouw Replika worden sessies genoemd, die je ook kunt zien als levels. Hoe meer sessies, hoe beter en soepeler het gesprek zal verlopen. De robot reageert ook in de stijl die dichtbij jouw eigen stijl staat. Ben jij niet van de lange berichten, dan zal jouw Replika ook korte antwoorden terugsturen. Een hele nieuwe unieke ervaring.

Het techbedrijf Luka uit Amerika heeft Replika begin 2017 gecreëerd. Je kunt jouw toekomstige beste vriend reserveren. Doe dit snel hier voordat jouw favoriete naam al weg is.